Perfumy własne z olejkami eterycznymi Young Living

Własnej receptury Perfumy od serca i z wewnętrznej intuicji
z olejkami eterycznymi Young Living

Zapachy niosą ze sobą falę wspomnień i skojarzeń. Może klasyczne perfumy z drogerii przypominają Ci Twoją babcię, a krzykliwy zapach mydła w kostce przypomina dawny dom. 
Twoje naturalne perfumy z olejkami eterycznymi otwierają możliwości osobistych zapachów, po których będzie się Ciebie pamiętać, bez odrażających składników. Co więcej, te perfumy są wystarczająco łatwe do zrobienia i dostrajania do siebie przez wiele lat.

Najpierw zajmijmy się kilkoma podstawowymi informacjami, które wypada znać, takimi jak „nuty” mieszanek olejków eterycznych, które stworzą twoje perfumy. Zazwyczaj najpierw poczujesz szybko odparowujące nuty głowy, a chwilę później nuty środkowe – nuty serca, a na koniec nuty bazowe , które uzupełniają nuty górne i środkowe.

Wybierając składniki roślin do swoich perfum, zacznij od nuty bazowej, zmiękcz nutą środkową i zakończ nutą górną, która zrobi pozytywne pierwsze wrażenie.

Olejki eteryczne z nutą bazową:

Olejek eteryczny destylowany z czerwono-brązowej żywicy mirry
zwierciadła mocy i kobiecości.
łac. Commiphora mirra 
rozpoznawalna po sękatym pniu i białych kwiatach

Delikatny, uziemiający aromat mirry doskonale komponuje się z planowaniem aktów dobroci. Dostarczając zaopatrzenie do lokalnego schroniska dla bezdomnych, nałóż mirrę. 
Kiedy świętujesz, użyj mirry jako osobistych perfum, gdy będziesz ćwiczyć dobrą wolę w stosunku do przyjaciół także cię wesprze. Cudowna zimą, wesprze Cię szczególnie latem, chroniąc przed mocnym słońcem, o czym doskonale wiedzieli już starożytni medycy Egipscy.
Olejek eteryczny destylowany z liści paczuli wonnej niskiego, krzaczastego krzewu.
łac. Pogostemon cablin
Ziemisty, złożony charakter olejku eterycznego paczuli Young Living sprawia, że ​​łatwo się nim zachwycać. Niezależnie od tego, czy używamy go samodzielnie, czy w niektórych z naszych ulubionych kompozycji jak DiGize ™ i Peace & Calming ®, olejek eteryczny Patchouli ma wszechstronne zastosowanie i korzyści. Jego piżmowy zapach sprawia, że ​​jest popularny do stosowania w mydłach i perfumach, zarówno jako charakterystyczny aromat, jak i w połączeniu z innymi uzupełniającymi zapachami.
Jogini mogą czerpać niektóre z korzyści płynących z olejku paczulowego, jeśli zastosują go w swojej praktyce. Rozpylenie go lub wcześniejsze nałożenie kilku kropli może pomóc w stworzeniu  uspokajającej i uziemiającej atmosfery.
Olejek eteryczny jeden z najcenniejszych z czystej żywicy kadzidłowca,
łac: Boswelia Carteri
Ten olejek eteryczny ma naprawdę charakterystyczny zapach:
balsamiczny, ziemisty, słodki, miodowy i drzewny. Balsamiczne nuty pochodzą z naturalnie występującego w nim alfa-pinenu. To jeden z tych zapachów, w których można się zakochać, gdy tylko wypełniają pokój lub wtapiają się w skórę i utrzymują przez długie godziny.
Jego ciepło i komfort rozpieszczą każdego.
Obecnie cenimy olejek eteryczny pozyskiwany z żywicy, jednak w dawnych czasach to żywica przekazywana była w darach i palona jako kadzidło, aby wypełnić powietrze wyjątkowym zapachem.
Na Bliskim Wschodzie olejek ten wciąż jest uznawany za święty i stosowany od wieków w obrzędach religijnych. Żywica olibanowa pojawia się nawet w Papirusie Ebersa — egipskim dokumencie datowanym na 1500 r. przed naszą erą.
Olejek eteryczny destylowany z kory drzewa Cedrowego,
łac Cedrus atlantica bardzo spokrewnione z Biblijnym Cedrem z Libanu
Olejek eteryczny z drzewa cedrowego zajmuje szczególne miejsce w sercach.
i wśród naszych gotowych produktów kosmetycznych i higieny osobistej Young Living! Cedrowy olejek eteryczny jest wspaniałym uzupełnieniem pielęgnacji włosów i skóry, a zapach Cedarwood przywodzi na myśl silne, wysokie drzewa,
z których pochodzi.
Genialny do medytacji, do wyciszenia w pojedynkę i pracy w zespole.
Cudownie komponuje się z lawendą i innymi kwiatami.
Olejek eteryczny z kwiatów goździka o najwyższej znanej skali ORAC
łac Syzygium aromaticum
Autentyczny olejek eteryczny z goździków jest pozyskiwany przez destylację parową pąków kwiatowych drzew goździkowych, aby uzyskać charakterystyczny ciepły, korzenny zapach. Wniesie zimową atmosferę wszędzie tam, gdzie go użyjesz – od mieszanek do dyfuzorów po własne odświeżacze powietrza.
Aby urozmaicić swoją pielęgnację skóry z Clove, rozkoszuj się jego korzennym aromatem, mieszając go z ulubionymi olejkami do masażu lub kompleksem olejów roślinnych V-6 z Young Living, zanim zastosujesz go do masażu karku. 
Możesz również dodać go do balsamu nawilżającego, aby cieszyć się jego kojącym zapachem przez cały dzień. 
Pamiętaj, że jest to mocny olejek eteryczny, więc przed użyciem rozcieńcz goździk olejem V-6 lub innym wysokiej jakości olejem roślinnym.
Jego ciepły, przyjazny zapach, który dobrze współgra z innymi olejkami eterycznymi. Umów go na zimową randkę z Cinnamon Bark , Grapefruit , Orange lub Nutmeg. Jeśli przez całą zimę marzysz o jego przyjemnym aromacie, zdobądź kompozycję Thieves® i ImmuPower™ firmy Young Living !

Nuty serca:

Olejek eteryczny z delikatnych, słonecznych kwiatów jagodlinu wonnego
łac Cananga odorata
Ten kwiatowy faworyt przybył z bujnych lasów tropikalnych abyś łatwiej mógł równoważyć i zbalansować się fizycznie, emocjonalnie i duchowo.
  Wspaniały wpływ aromatu na twój stan emocjonalny jak i właściwości dla skóry, włosów, paznokci. Traktowany jak chińska równowaga Yin&Yang.
Olejek eteryczny geranium z pięknie pachnących kwiatów i listków
łac. Pelargonium graveolens
Od pięknego kwiatowego zapachu po właściwości nawilżające: Olejek eteryczny z geranium jest powszechnie stosowany w domowych perfumach ze względu na podnoszący na duchu aromat, a stosowany miejscowo może zmniejszać widoczność wyprysków i drobnych zmarszczek.
Olejek eteryczny z kwiatów jaśminu lekarskiego uwodzący i mocny
łac. Jasminum officinale
Jest tak delikatny, że kwiaty jaśminu zbiera się nocą często koło północy, aby uzyskać najbardziej pachnący olejek. Więc dziś wieczorem – lub o dowolnej porze dnia – rozprosz tajemniczy, kwiatowy aromat jaśminu i wymknij się w słodkie sny o miłości!
Jasmine pomoże pobudzić Twoje zmysły.
Potrzeba ponad 10 funtów tych drobniutkich kwiatuszków,
aby otrzymać pełnej wartości, autentyczny olejek eteryczny.
Olejek eteryczny otto z aksamitnych płatków róży damasceńskiej
łac. Rosa damascena
Pomaga otworzyć czakrę serca. Niezależnie od tego, czy masz swoją drugą połówkę, czy też nie. Autentyczny, przywracający równowagę zapach róży damasceńskiej uznawany jest za mający jedną z najwyższych duchowych częstotliwości spośród wszystkich olejków eterycznych. To idealny sposób, aby pokazać ukochanej osobie, że się o nią troszczysz. Niektórzy wierzą, że otwarcie serca pomaga wyzwolić bezwarunkową miłość i współodczuwanie oraz pobudzić troskę i miłość również do siebie samego.
Potrzeba 3 – 5 ton płatków róż aby otrzymać tylko 1 kg olejku eterycznego.
Olejek eteryczny Neroli – z kwiatów gorzkiej pomarańczy.
łac Citrus aurantium amara
Jest destylowany parą wodną z delikatnych kwiatów pomarańczy, z którymi należy obchodzić się bardzo ostrożnie, aby uniknąć zmiażdżenia płatków.
Czy to cytrusowy, czy kwiatowy zapach? 
Złożony aromat olejku eterycznego Neroli może sprawić, że będziesz zastanawiać się, jak go sklasyfikować. Ponieważ powstaje z destylacji kwiatów drzewa pomarańczowego, ma 
zarówno nuty cytrusowe, jak i kwiatowe. Jednak w przeciwieństwie do olejku eterycznego tłoczonego ze skórek pomarańczy lub innych olejków cytrusowych, nie jest światłoczuły, więc po nałożeniu możesz nadal opalać się i przebywać na słońcu.
Jak działa? Od pielęgnacji skóry po samoopiekę emocjonalną, Neroli wesprze Cię, może okazać się tajną bronią w najtrudniejszy dzień.

Nuty głowy:

Olejek eteryczny tłoczony na zimno ze skórki limonki
łac Citrus aurantifolia
Mini tropikalne wakacje w butelce! Świeży pikantny zapach limonki doda tobie i twojemu otoczeniu świeżości i energii.
Jeśli chcesz rozjaśnić swoją skórę, odświeżyć zapach domu lub dodać odrobinę pikantnego smaku do posiłku, olejek eteryczny z limonki Ci to zapewni. Ten egzotycznie pachnący olejek nawilża skórę głowy i włosy, dzięki czemu możesz pożegnać matowe kosmyki!
Nie każdy dzień może być wakacjami, ale możesz uciec na chwilę z rześkim aromatem Lime od Young Living.
Olejek eteryczny tłoczony na zimno ze skórek mandarynki
łac Citrus reticulata
Olejek eteryczny z mandarynki jest bardzo lubiany zarówno przez dzieci, jak i dorosłych, a jego uroczo słodki aromat po rozpyleniu tworzy radosny nastrój. 
Zapewnia świeży, słodki, cytrusowy smak i może zapewnić wsparcie trawienne, limfatyczne i odpornościowe.
Zobacz świeżą twarz w lustrze po użyciu tego do samodzielnego mycia twarzy na noc. Połącz 1 łyżkę miodu, 2 krople mandarynki i 1 kroplę geranium ; Wmasuj miksturę w twarz, pozostaw i spłucz. Połącz jego właściwości oczyszczające z ulubionymi kremami z Young Living na noc, aby po użyciu unikaj słońca i promieni UV, ponieważ mandarynka jest foto-aktywna.
Olejek eteryczny tłoczony na zimno ze skórek słonecznego grapefruita
łac. Citrus Paradisi (cytrusowy Raj)
Dzięki cierpkiemu smakowi i charakterystycznemu kolorowi nietrudno zrozumieć, dlaczego grejpfrut jest ulubieńcem cytrusów . Ale ten ulubiony owoc to o wiele więcej niż dodatek do śniadania lub element letniego sorbetu. W rzeczywistości korzyści płynące z olejku grejpfrutowego sięgają od właściwości oczyszczających skórę po wspomaganie kontroli wagi – nie wspominając o jego cudownym, radosnym zapachu!
Wspaniały zapach grejpfruta to nie jedyny powód, dla którego można go znaleźć w luksusowych produktach do mycia twarzy i ciała. Zaletą olejku grejpfrutowego jest również jego właściwości oczyszczające skórę, które pozostawiają skórę gładko wyglądającą. Odśwież swój wieczorny rytuał, dodając olejek grejpfrutowy do swoich balsamów, toników lub środków czyszczących, abyś mógł na własne oczy zobaczyć korzyści dla swojej skóry.
Należy pamiętać, że grejpfrut jest olejkiem eterycznym światłoczułym i zaleca się unikanie wystawiania posmarowanych części ciała na światło słoneczne / czy promienie UV z lamp medycznych czy solarium przez ok 12 godzin.
Słodki, orzeźwiający zapach sprawia, że ​​łatwo skojarzyć ten olejek eteryczny z uczuciem radości, satysfakcji i zabawy. 
Dlatego jest ulubieńcem letnich kompozycji, które mogą rozjaśnić każdy pochmurny dzień przez cały rok. 
Użyj poniższej receptury aby poczuć się dobrze:
4 krople olejku eterycznego grejpfrutowego
3 krople olejku eterycznego lawendowego
2 krople olejku eterycznego z pomarańczy
Olejek eteryczny tłoczony na zimno ze skórek Bergamotki
łac Citrus aurantium bergamia
O wyjątkowym korzennym i cierpkim cytrusowym zapachu, jest ulubionym olejkiem eterycznym większości ludzi.
Bergamotka znana jest z cierpkiego, cytrusowego zapachu, dzięki czemu jest popularną nutą górną perfum, ale to znacznie więcej niż autentyczny olejek eteryczny premium!
Eteryczny olejek bergamotowy pomaga również stworzyć pozytywne i podnoszące na duchu środowisko, gdy jest rozproszony lub w dłoniach można umieścić kroplę, aktywować i wdychać bezpośrednio w chwilach niepokoju.
Olejek eteryczny tłoczony na zimno ze skórek pomarańczy
łac Citrus Aurantium Sinensis / + Dulicis
Jedna roślina, a niezliczone zastosowania!
Zaledwie kilka kropel a pomarańczowy olejek eteryczny może błyskawicznie rozgrzać każdą przestrzeń, rozjaśnić zmęczony wygląd skóry, dodać słodki impuls do nastroju.
Oczyszczająca, kojąca bazylia ( Ocimum basilicum) kojarzy się ze świeżą włoską kuchnią. Pochodzi z Azji, należy do tej samej rodziny roślin co mięta i lawenda,
ma kwiatuszki w różowym lub białym kolorze.
Jej zaskakujący zapach wesprze Cię w pracy i nauce.
Po treningu, który sprawił, że poczułeś się jak mistrz, czas zadbać o swoje mięśnie! 
Jeśli zastanawiasz się, jakie zastosowanie olejku bazyliowego może pomóc po treningu, po prostu wymieszaj kilka kropli z olejem roślinnym V-6 ™ i daj sobie zrobić odświeżający masaż, aby rozluźnić napięte mięśnie i poprawić koncentrację.
Niezależnie od tego, w jakim celu używasz olejku eterycznego z lawendy wąskolistnej
(Lavender officinale, Lavandula angustifolia )  
miejscowo, aromatycznie, czy też jako suplement do swoich kulinarnych i dietetycznych przepisów, lawenda jest i będzie popularna ze względu na swój zapach, smak i niesamowitą wszechstronność!
Twoja skóra, włosy i paznokcie, emocje i dusza będą Ci zawsze wdzięczne za tą, a nie inną lawendę.
Twój odpoczynek, relaks i sen będą w niej miały ogromnego sprzymierzeńca.
Olejek z liści tymianku (Thymus vulgaris)
Czy Twoja koncepcja tymianku ogranicza się do suszonych ziół? To byłby wielki, wielki błąd! 
Tymianek, powinien mieć Twoje zastosowanie w każdym pomieszczeniu w domu. Zawiera naturalnie występujące składniki, tymol, paracymen i gamma-terpinen, powinien zająć pierwsze miejsce w zastosowaniu go codziennie.
Urocza cera, włosy, gardło i stopy bardzo lubią ten olejek eteryczny.
Olejek eteryczny tłoczony ze skórki cytryny szmaragdowej (Citrus limon eureka var. 
formosensis
)*
To egzotyczny i soczysty aromat, piękna nuta do perfum i solo.
Odświeżająca nuta, oczyszczająca i dodająca energii.
Olejek eteryczny destylowany z kory cynamonowca (Cinnamomum verum)
rozgrzeje cię, doda energii, poprawi nastrój jesienną porą i poprawi smak każdego jesienno-zimowego napoju i wypieku.
Olejek eteryczny destylowany z liści kolendry (Coriandrum sativum)
Kolendra to roślinka stosowana powszechnie do potraw, aby nadać im świeży smak i wspierać procesy trawienne.
Wywodzi się z Bliskiego Wschodu i należy do tej samej rodziny co marchew. Pochodzący z niej olejek eteryczny doceniali już starożytni Egipcjanie i nazywali kolendrę przyprawą szczęścia.